Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ОУ „Васил Априлов“ отбеляза своята 40-годишнина

С „Училищно Експо“ и по много емоционален начин русенското основно училище „Васил Априлов“ отбеляза своята 40-годишнина.

Събитието събра учители, ученици, родители и бивши възпитаници, а специален гост, освен местното ръководство на Община Русе, беше и първият директор на учебното заведение –  Йордан  Антонов.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев поздрави присъстващите от името на целия местен парламент с думите, че е впечатлен от начина на посрещане и отбелязване на този така празничен за априловци ден.

„ОУ „Васил Априлов“ е от сравнително новите училища в нашия град. То е построено в едни години, когато се е налагало да се учи на три смени. В годините обаче ОУ „Васил Априлов“ излезе от ролята на „кварталното училище“. Това е пример за учебно заведение, което дава достатъчно добра подготовка на своите ученици, за да могат те да кандидатстват в елитните учебни заведения, а след това и във висшите такива“ каза Пазарджиев и допълни, че се радва да вижда толкова прекрасни и мотивирани  млади  хора пред себе си.

Приветствия отправиха още кметът на Община Русе Пенчо Милков, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, както и директорът на ОУ „Васил Априлов“ Гергана Григорова.

След официалната част гостите имаха възможност да разгледат Училищното Експо, в което бяха представени ученически проекти, обединяващи техните креативност и умения.