Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПАТРИАРХЪТ НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ПРАЗНУВА ДНЕС СВОЯ РОЖДЕН ДЕН

Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит празнува днес своя 68 – ми рожден ден. Той избра любимия си град Русе, за да отбележи своя празник.
Благопожелания към рожденика от името на Председателя на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев, поднесе неговият заместник Димитър Кънчев. По повод празника, господин Кънчев връчи на Патриарха поздравителен адрес и статуетка на св. Георги – покровителя на град Русе. Негово Светейшество, изказа своите благодарности за благородния жест и отбеляза, че част мощите на светеца се намират в църквата св. Георги в нашия град.
Българският Патриарх Неофит получи поздравления и от общинска администрация в лицето на зам.-кметовете Свилен Иванов и Димитър Наков. Те пожелаха на рожденика здраве и дълголетие, и му подариха маркова писалка, квалитетно вино и поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. От своя страна Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит почерпи своите гости в салона на Русенската митрополия.