Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Патронния си празник отбелязаха днес от професионалната гимназия по Туризъм „Иван Петрович Павлов“ – Русе

Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ в Русе отбеляза патронния си празник с богата културна програма. Сред гостите на събитието бяха председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество Златомира Стефанова, началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева, както и експерти от Областната администрация.

Пазарджиев отбеляза, че безспорно учебното заведение е повод за гордост, тъй като всички ние сме наясно за множеството подготвени кадри, които ежегодно завършват това училище. Според него възможностите за квалификация, които се придобиват в Професионалната гимназия по туризъм, са изключително актуални и поради наложения дневен ред в живота. „Пожелавам Ви да се утвърдите като безспорни авторитети в областта, в която сте се насочили да се развивате“, пожела на учениците той и обеща, че ще продължи да съдейства за осигуряването на необходимите условия за практикуване на тяхната професия, защото са важни и ценни за града ни.

Припомняме, че в училището се обучават над 500 ученици от 8 до 12 клас в общо 20 паралелки. Те са с професионална насоченост в сферите на хотелиерството, ресторантьорството, кетъринга, екскурзоводството, туристическата анимация, сладкарството и готварството.

Като на всеки празник, имаше и награди. Сред отличените бяха Преслава Петрова от 12б клас с ръководител Радостина Христова за завоювано второ място от Националното състезание по професии в категория „Най-добър млад хотелиер“ и Марияна Събева от 12а клас с ръководител Нела Стоянова за трето място в Международно кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“. Колкото до общообразователната подготовка, то отличия бяха връчени на Алекс Димитрова от 11б клас с ръководител Биляна Николова за завоювано трето място за есе в Национален конкурс „Съвременни български будители“; Ивета Георгиева от 11б клас също за есе в Национален конкурс „Никулден“, както и целия 11б клас с ръководители Радостина Симеонова и Валентина Игнатова за спечелено второ място в Националния конкурс „Посланици на здравето“. Десетокласничката Симона Дончева също бе наградена за класирането ѝ на второ и трето място в Международен турнир по джудо.

Важен момент е, че учениците от училището са съставили цялата празнична програма, ръководени от педагогическите специалисти, и съответно участваха в нея без външна намеса. Програмата включваше аниматори, които са се явявали на различни състезания, музикални изпълнения, някои от тях с красиви народни носии, а самият празник завърши с извиване на българско хоро.