Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯТ СЪВЕТ УТВЪРДИ АКЦЕНТИТЕ ЗА ЗАСЕДАНИЯТА НА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ ДО КРАЯ НА КАЛЕНДАРНАТА ГОДИНА

До края на 2010 година, във всяко от редовните заседания на Общинския съвет, ще се разглежда като допълнителна точка важна за града и русенци тема. Днес, 10.09.2010 г., Председателският съвет обсъди и одобри темите с обществена значимост, по които съветниците ще дебатират.
На предстоящото на 16.09.2010 г. редовно заседание на Общинския съвет ще бъде разгледана готовността на учебните заведения в Община Русе за новата учебна година. Ще бъде представена и справка за приключилите ремонтни дейности в русенските детски ясли и градини, подобрения и проблеми.
Акцент за октомврийското редовно заседание ще бъде състоянието на детските площадки на територията на Община Русе – поддържане, обезопасяване, ремонти, паспортизиране, изграждане на нови, изисквания на Европейския съюз.
Мерките за подобряване организацията на движение, трафика и паркирането в град Русе ще бъдат тема на дискусия за ноемврийската сесия, а през декември съветниците ще разгледат информация, свързана с благоустрояването на територията между ул. Независимост, ул. Майор Атанас Узунов, бул. Придунавски и ул. Александровска.

Припомняме, че през февруари, по предложение на председателя на Общинския съвет доц. Васил Пенчев, бе одобрена идеята на всяко редовно заседание да се разглежда и обсъжда, като допълнителна точка, значима за Русе тема. Началото бе поставено през март, когато бе разгледан проектът „Реконструкция, рехабилитация и модернизация на градска зона за отдих – централна градска градина” на Община Русе по Оперативна програма „Регионално развитие”. В следващите редовни заседания съветниците обсъдиха развитието на района около МБАЛ-МОЛ-РИОКОЗ, разгледани бяха някои от проектите на Община Русе по Оперативни програми на Европейския съюз и степента на тяхното изпълнение.