Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Председателят Иво Пазарджиев посрещна 24 май в АЕГ „Гео Милев“

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев посрещна днешния празник 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в Английската езикова гимназия „Гео Милев“.

„По света няма друг народ, който да чества празник на буквите. Бъдете горди с вашия град, с вашата държава, с вашето училище и бъдете убедени, че именно тук вие сте получили най-добрата подготовка за живота след завършване на 12 клас“ каза г-н Пазарджиев и се обърна към зрелостниците с думите, че няма съмнение в техния успех за професионална реализация и допълни, че се надява те да останат в Русе, защото „градът ни се нуждае от умни, смели и можещи млади хора, които да съхранят духа и ценностите на Русе“.

На тържеството бяха наградени най-добрите сред учениците – тези, които са прославили и защитили името на гимназията, участвали са в различни състезания и олимпиади. Техните грамоти бяха връчени от Иво Пазарджиев, Росица Георгиева – началник на РУО – Русе и директора на гимназията Маргарита Янакиева.

По емоционален начин приключи празникът в двора на АЕГ „Гео Милев“. Абитуриентите изненадаха своите преподаватели като ги поканиха на танц на песента „Заедно“ пред цялото училище, с което показаха признателността и уважението си към тях.