Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев поздрави новия областен управител на Русе Анатоли Станев

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев поздрави новия областен управител на Област Русе Анатоли Станев за встъпването му в длъжност днес.

Пазарджиев започна с ретроспекция на русенската история по отношение на областните управители на града ни и припомни колко добро е било взаимодействието между Общинския съвет и Областна Администрация с пожелание традицията да се запази и сега. За пример беше даден Стефко Бурджиев, когото Пазарджиев определя като диалогичен през годините на сериозно политическо противопоставяне. Бурджиев заема поста на областен управител на Русе от 2011 до 2017 г.

Началото на съвместната работа ще започне с обсъждането на някои законодателни идеи, които включват по-интензивна работа с народните представители от Русенския регион, както и с някои промени по отношение на Общинския съвет и сроковете, които се спазват след всяко заседание на местния парламент. Всичко това ще бъде с единствената цел да се облекчи административният товар, който съпътства, и в повечето случаи – забавя вземането на важните за града ни решения.

Анатоли Станев подчерта, че дълбоката му убеденост за реализиране на общите идеи се дължи на дългогодишните колегиални взаимоотношения с Иво Пазарджиев, които ще бъдат реализирани във функционални и действащи в полза на гражданите.

През настоящия мандат на Общинския съвет една от водещите теми остана тази за чистотата на атмосферния въздух. Именно по тази линия председателят на Общинския съвет и новия Областен управител работиха заедно – тогава Станев присъстваше на заседанията на временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в Община Русе в качеството си на директор на РИОСВ – Русе. Пазарджиев заяви, че при всеки сигнал за замърсявания в града ни, подаден лично от него, Станев е реагирал веднага в рамките на своите правомощия, дори и през нощните часове.

С пожелание за единомислие и занапред в действията си, двамата юристи стиснаха ръце. Специалният подарък от името на Пазарджиев е икона на Св. Богородица и Младенеца, а посланието е Анатоли Станев да пази града и областта ни така, както Богородица покровителства Младенеца.