Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Председателят на Общинския съвет приветства ученици и учители в две русенски училища

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев имаше възможността да поздрави ученици и учители за първия учебен ден.

Сутринта започна с тържество по случай стартирането на новата учебна 2022-23 година в ПГСАГ „Пеньо Пенев“, където с песни, танци и много настроение учениците от 8 до 12 клас посрещнаха първия училищен звънец.

Малко по-късно Пазарджиев посети МГ „Баба Тонка“, където отново с много голямо настроение малки и големи отбелязаха 15 септември, както традицията повелява.

          ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СКЪПИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ

         
         
С първия училищен звънец се поставя началото на още една учебна година, а за повечето, убеден съм, това е наистина един от най-важните моменти от годината.

          За най-малките уроците са обвързани с това да закъсняват за час, да се научат да   бъдат прилежни към вещите и най-вече внимателни към съучениците си. За по-големите предизвикателствата са свързани с това да изградят своите взаимоотношения, да следват мечтите си и да вярват в тях. А към края на училищната пътека ние вече говорим за търсене и откриване на смисъла на човешкия живот. И всичко това в академията на живота, която неизбежно преминава през училищните дъска и чин.

            Бих искал да поздравя смелите войни, родителите, които умело издържат на все по-голямото напрежение от това да имаш ученик вкъщи.

            Поднасям адмирациите си към армията от учители, преподаватели, майки и бащи в училищна среда, защото един клас се превръща в семейство, едно училище – в храм, а спомените от тези дни се отпечатват в съзнанието ни завинаги!

            Останете силни, смели и любознателни, преди всичко вдъхновени и добри, а останалото оставете да се случи по естествен начин.

            ПОПЪТЕН ВЯТЪР И НА ДОБЪР ЧАС!“