Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ПРОФ. БЕЛОЕВ УЧАСТВА В ДИСКУСИОНЕН ФОРУМ ЗА НОВИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД

Дискусионен форум „Общините през програмен период 2014-2020“ се проведе на 11-12 декември в София. Организатор на събитието, в което се включиха ключови за общините министри, беше Националното сдружение на общините в Република България.
Община Русе беше представлявана от председателя на Общинския съвет проф. Христо Белоев и от зам.-кметът по хуманитарни дейности г-н Иван Григоров.
Вицепремиерът Томислав Дончев откри форума, представяйки възможностите на европейските фондове и други актуални въпроси, които изискват обединяване усилията на централната и местна власт. Румяна Бъчварова – министър на вътрешните работи и зам.-министър председател по коалиционната политика говори за административната реформа, а кметът на Община Пазарджик Тодор Попов представи европейска визия за силно и отговорно местно самоуправление. Днешният ден беше посветен на темата „Българските градове – двигател на растежа“, в която се включи министърът на регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова, с модератор кметът на Благоевград – г-н Атанас Камбитов. Лекция за опазването на околната среда изнесе министър Ивелина Василева, а за развитието на селските райони говори министър Десислава Танева.
Форумът съвпадна и с тематично заседание на Бюрото на Конгреса на местните и регионални власти в Европа – част от програмата на поетото от България председателство на Съвета на Европа. По този повод участие в дискусията взе и президента на Конгреса на местните и регионални власти г-н Жан-Клод Фрекон.