Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-РУСЕ ДОЦ. ВАСИЛ ПЕНЧЕВ ЩЕ УЧАСТВА В РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ СЕНЬОРИ КЪМ ЕНП

Председателят на Общински съвет-Русе доц. Васил Пенчев ще участва в двудневна Регионална конференция на Европейския съюз на гражданите сеньори (ЕСГС) към Европейската народна партия (ЕНП) за Югоизточна Европа, под надслов „Старейшините и стратегия „Европа 2020” на ЕС”. Събитието ще се състои от 13 май до 15 май 2011 г. в комплекс Св.Св.Константин и Елена.
За участие в конференцията са поканени министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министри и членове на кабинета, ръководители и представители на ЕСГС към ЕНП. Форумът ще бъде официално открит от посланик Николай Андреев, вицепрезидент на ЕСГС и председател на СГЕРБ.
В първия ден от работната програма ще бъде дискутиран въпросът за европейското развитие на България в контекста на Стратегия „Европа 2020” на Европейския съюз. Във втория ден от конференцията ще бъде обсъдена темата „Ролята на жената в съвременното европейско семейство и в обществото”.