Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ ПРИЕ В КАБИНЕТА СИ ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ СЕЛДЖУКСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В ТУРЦИЯ

Председателят на Общински съвет – Русе засл.проф. Васил Пенчев прие днес в кабинета си делегация от Селджукския университет в Турция. Гостите от третия по големина университет в град Кония, бяха ректорът на учебното заведение проф. д-р Хакки Гьокбел, зам.-ректорът проф. д-р Муса Озджан и д-р Кемал Тютюнджю.
Турската делегация е в града ни по покана на ректора на Русенския университет проф. д.т.н. Христо Белоев, във връзка с подписването на Меморандум за сътрудничество между двата университета.
На срещата председателят на Общински съвет – Русе засл.проф. Пенчев отбеляза, че се радва на взаимодействието на Русенския университет с такова голямо и престижно учебно заведение. Той подчерта още, че това ще е от полза и за връзките между нашите две държави. Засл.проф. Пенчев сподели, че местната власт и местното самоуправление подкрепят Русенския университет и ще продължават да го правят.
Ректорът на Селджукския университет разказа накратко за историята на учебното заведение като подчерта, че там в момента се обучават повече от 72 000 студенти. Университетът в турския град Кония има 17 филиала и най-много факултети, в сравнение с останалите турски университети, каза още проф. д-р Хакки Гьокбел.
В края на визитата си ректорът на университета в Кония благодари за топлото посрещане и подари на председателя на Общински съвет – Русе засл.проф. Васил Пенчев традиционен джобен часовник.