Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ ПОЛУЧИ ПОКАНА ОТ ФОНДАЦИЯ „ИНИЦИАТИВА ЗА ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ” ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ФОРУМ ПО ВЪПРОСИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

Председателят на Общински съвет – Русе Искрен Веселинов получи покана от „Инициатива за Евро-атлантическо образование” (ИЕАО) да участва в организирания от фондацията информационен форум по въпросите за националната сигурност и ролята на България като активен член на Атлантическия Алианс.
Форумът, който ще се състои на 22.01.2009 г., от 14.00 ч. в Пленарна зала на общината, се реализира с подкрепата на Посолството на САЩ по проект за разясняване на съвместното експлоатиране на военни съоръжения от българската и американската армии в Ново село, Граф Игнатиево, Безмер и Айтос. Основна цел на проявата е да се запознае обществеността в големите български градове с новите мисии и задачи пред българската армия, в контекста на членството ни в НАТО, както и значението на сътрудничеството със САЩ в тази сфера.
Подобни срещи вече са били осъществени в Бургас, Пловдив и Варна.
Идеята на предстоящия информационен форум в гр.Русе е да се обединят усилията на държавната и местната власт, гражданското общество и медиите за формирането на положителни нагласи сред българските граждани относно съвместното експлоатиране на военните съоръжения от българската и американската армии.
Своето участие в събитието е заявила Н.Пр. Нанси Макълдауни, Посланик на Съединените щати. Очакват се още експерти от Министерството на отбраната и Генералния щаб на Българската армия. Покани са отправени и към председателите на групи в Общински съвет – Русе, представители на местната власт и гражданското общество, бизнеса, студенти и медии.