Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-РУСЕ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В СЕДМАТА ГОДИШНА СРЕЩА НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ

Председателят на Общински съвет-Русе доц. Васил Пенчев ще отпътува в четвъртък, 14.10.2010 г., (след приключване на редовното заседание на местния парламент) за к.к. Албена, където ще участва в Седмата годишна среща на местните власти. Форумът се организира от Националното сдружение на общините в Република България.
В програмата на предстоящото събитие се предвижда обсъждане на:
• добри общински практики,
• общински европроекти – проблеми и решения,
• законова рамка и управленски решения за развитие на финансовата децентрализация,
• проект за Избирателен кодекс,
• модерно местно управление, базирано на информационните технологии,
• преброяване 2011 г.

В рамките на Седмата годишна среща ще бъде открито и изложението „ОБЩИНСКО ЕСПО”.

СПРАВКА:
Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) е учредено на 11 декември 1996 година с участието на 1/3 от българските общини. В средата на 1997 г. броят на общините става 2/3, което дава право на Сдружението да стане легитимен представител на местната власт, да представлява и защитава нейните интереси.
От 1999 година в НСОРБ членуват всички 264 общини в страната.
Първата годишна среща на местните власти се провежда през 2002 година. Целта на проявата е да се предостави възможност на всички, работещи за местното самоуправление да участват в обучения по актуални теми и да обменят практики и опит. Форумът е място, където заедно с министри и народни представители, могат да се обсъждат и посоките на бъдещите общински реформи. Всяка година в най-мащабната общинска проява участват дипломати, министри, народни представители, председатели на общински съвети и съветници, кметове, ръководства на партньорски организации от страната и чужбина и други.