Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ ПРИЕ В КАБИНЕТА СИ ГЕНЕРАЛНИЯ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ

В петък председателят на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев прие в кабинета си новоназначения Генерален консул на Турция в Бургас Ниязи Акйол.
Основната тема на разговора беше свързана с разширяване на двустранното сътрудничество между нашите две държави. В началото на срещата турският консул благодари за добронамереното отношение на местните власти в Русе към турската общност, както и за оказаното съдействие при ремонтирането на Джамията в града.
Председателят на Общински съвет – Русе от своя страна отбеляза, че се радва за добрите взаимоотношения с нашите съграждани с турско самосъзнание. В процеса на разговора, засл. проф. Пенчев подчерта, че както и в минали мандати, така и сега в Общински съвет – Русе има представители на турската общност, които са полезни за своите съграждани със своята компетентност.
На срещата Господин Акйол, изрази желанието си да създаде трайни контакти с Община Русе и най-вече да окаже съдействие за привличането на повече турски инвеститори. В тази връзка засл. проф. Пенчев представи кратки икономически и социални характеристики на региона. Той подчерта, че доброто взаимодействие на нашите две страни ще е от полза, заедно да вървим напред към едно по-добро бъдеще за нашите съграждани.
Генералният консул на Турция в Бургас и засл.проф. Пенчев се спряха и на възможността за установяване на побратимени отношения с град от Турция. Консулът посочи, че ще проведе разговори и може би ще направи предложение за конкретен турски град – партньор на Русе.
В края на срещата Председателят на Общински съвет – Русе подари на новоназначения турски Консул луксозен албум за снимки с пожелание да събира красиви моменти от предстоящият му мандат. От своя страна господин Ниязи Акйол поднесе красив сервиз чаши за турско кафе.