Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ ПОЗДРАВИ СТУДЕНТИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ ПО АГРОБИЗНЕС И РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ

Председателят на Общински съвет – Русе засл.проф. Васил Пенчев, присъства на тържественото връчване на дипломите на VIII – ми випуск на филиал Русе от Висшето училище по Агробизнес и Развитие на Регионите – Пловдив. Тази година се отбелязва и 10 – та годишнина от създаването на Русенския филиал.
Събитието се проведе в голямата театрална зала на Доходното здание, а сред официалните гости бяха зам. областният управител на Област Русе Айлян Карамехмедова, зам.-кметът на Община Русе Иван Григоров, преподаватели от различни университети в страната и др.
По време на церемонията Председателят на Общински съвет – Русе засл.проф. Пенчев, поздрави всички преподаватели, както и абсолвентите по случай успешното им завършване. В словото си той отбеляза: „ Дипломирането е един сериозен успех, една преодоляна бариера, това е венеца на многогодишния ваш труд, който вие сте полагали по време на следването. Аз се радвам, когато виждам една зала, пълна с млади, интелигентни, образовани хора. Хора, които са двигателя, които са авангарда на българския просперитет. Всичко ново, което се заражда, се дължи преди всичко на младите образовани хора. Вие сте тези, които държите в ръцете си съдбата на България.”
Дипломите си за висше образование днес, получиха общо 260 бакалаври и 50 магистри от Русенския филиал на Висшето училище по Агробизнес и Развитие на Регионите – Пловдив. В своята реч към всички присъстващи на тържественото събитие, ректорът на ВУАРР – Пловдив проф. д-р инж. Димитър Димитров подчерта, че средния успех за бакалаврите е Много добър 5.01, а за магистрите Отличен 5.53.