Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ ПОЗДРАВИ МЕДИЦИ ПО ПОВОД БАБИНДЕН

 
Председателят на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев поздрави русенските акушер – гинеколози по повод Деня на родилната помощ – 21 януари, наричан още Бабинден. Той беше сред официалните гости в Медицински център за репродуктивно здраве „Д-р Щерев” Русе, където със стария български ритуал „миене на ръце”, медицинският екип отбеляза днешния празничен ден. По – късно председателят на Общински съвет – Русе се включи и в тържеството по отбелязването на Бабинден в АГ – комплекса към МБАЛ Русе АД. Там отново по традиция старшата акушерка изми ръцете на началника на отделение „Гинекология” д-р Георги Хубчев. Празникът на медиците от АГ – комплекса уважиха още зам. областният управител на Област Русе Айлян Карамехмедова, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и неговият заместник Иван Григоров.
Пред медицинските екипи и в двете лечебни заведения засл. проф. Васил Пенчев изрази своята признателност към труда и професионализма на хората, благодарение на които на бял свят идва новият живот. Той пожела на всички русенски акушер – гинеколози здраве, щастливи дни и много успехи в благородната им професия – символ на всеотдайност и достойнство.
По – късно председателят на Общинския съвет засл. проф. Пенчев се включи и в инициативите по отбелязването на Бабинден и в русенското село Николово.