Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ – ПРОФЕСОР ВАСИЛ ПЕНЧЕВ УВАЖИ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА СПОРТНА ЗАЛА НА СОУ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИЦИ „КОНСТАНТИН-КИРИЛ ФИЛОСОФ“

С празничен водосвет и много гости беше открита новата спортна мултифункционална зала в СОУ за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ“. Сред гостите бяха председателят на Общински съвет – Русе – засл.проф.Васил Пенчев и общински съветници от постоянната комисия за младежта и спорта. Присъстваха народните представители от ПП ГЕРБ г-н Пламен Нунев и г-жа Светлана Ангелова, кметът на Община Русе – г-н Пламен Стоилов, заместник-кметовете Иван Григоров и Свилен Иванов. Специален гост на събитието беше най-добрия български баскетболист и възпитаник на СОУ за европейски езици Филип Виденов.
В приветствието си към присъстващите директорът на училището – г-жа Добромира Василева, поднесе най-искрени благодарности на Община Русе и специално на г-н Нунев за подкрепата и съдействието при изграждането на спортната зала. Тя сподели, че през учебната 2014/15г. залата ще функционира по предназначение и това ще е от съществено значение за училището.
Поздрави към ръководството, преподавателите и учениците на СОУ за европейски езици отправиха народните представители г-н Пламен Нунев и г-жа Светлана Ангелова. Те изненадаха децата с подарък от баскетболни, волейболни и футболни топки.
Кметът на Община Русе – г-н Пламен Стоилов, подчерта в изказването си, че развитието на спорта винаги е било от приоритетно значение за администрацията, която влага много сили и средства за подпомагане на различни проекти в тази област.
С бурни аплодисменти беше посрещнат баскетболист №1 на България – Филип Виденов, който отбеляза първия кош в баскетболното табло на залата.