Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ ИСКРЕН ВЕСЕЛИНОВ ЩЕ ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВАТА ПО ПОВОД 17-ГОДИШНИНАТА ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА РЕПУБЛИКА АРМЕНИЯ

Председателят на Общински съвет – Русе Искрен Веселинов получи покана от посланика на Република Армения Сергей Манасарян да присъства днес, 24.09.2008 г., на давания от Негово превъзходителство прием в гр.София по повод 17-годишнината от обявяването на независимостта на Армения.

При неотдавнашното си гостуване в Русе арменският посланик изрази благодарността на Република Армения и арменския народ във връзка с приетата от Общински съвет – Русе Декларация за признаването и осъждането на геноцида, извършен от Османската империя и младотурското правителство над арменци и българи. В рамките на тази среща Сергей Манасарян изказа своята морална подкрепа и надежди, че приятелството между българския и арменския народ ще се развива и утвърждава.

На срещата в гр.София днес председателят на Общински съвет – Русе Искрен Веселинов ще обсъди и възникналата идея за осъществяването на сътрудничество между гр.Русе и столицата на Република Армения – Ереван.