Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ ЗАСЛ.ПРОФ. ВАСИЛ ПЕНЧЕВ ПРИСЪСТВА НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВА ЗАЛА В ГИМНАЗИЯТА ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА

Председателят на Общински съвет – Русе засл.проф. Васил Пенчев присъства днес на официалното откриване на реновираната зала „Тържествена“ на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“. Лентата прерязаха кметът на Община Русе Пламен Стоилов и директорът на училището инж. Айдън Юсеинов. Церемонията е част от празничната програма, посветена на 50-та годишнина на гимназията. Честванията на юбилея преминаха под патронажа на кмета Пламен Стоилов.
Официални гости на откриването на новата зала бяха и Генералният консул на Русия в Русе Владимир Климанов, членове на Академичното ръководство на Русенския университет „Ангел Кънчев“, началникът на Регионалния инспекторат по образование – Русе Димитър Райнов, бивши директори и преподаватели в училището. Сред гостите на церемонията бяха и представители на сродни на професионалната гимназия училища от Латвия.
На тържествен концерт тази вечер от 18.00 ч. в Голямата зала на Доходното здание, ръководството и педагогическия състав на гимназията ще бъдат удостоени с награда ПЛАКЕТ „РУСЕ“ за изключителен принос на учебното заведение за развитие на професионалното образование в областта на електротехниката и електрониката в Русе и региона.