Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РУСЕ ПОЗДРАВИ КАТЕДРА «ЕЛЕКТРОСНАБДЯВАНЕ И ЕЛЕКТРООБЗАВЕЖДАНЕ“ ЗА 40 – ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

Председателят на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев връчи днес поздравителен адрес на ръководителя на катедра „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ към Русенския университет доц. Людмил Михайлов. Поводът е 40 години от създаването на катедрата.
Юбилеят беше отбелязан с тържествено събрание и Международна конференция по енергийна ефективност и селскостопанско инженерство. В емоционално слово, като един от основателите на катедрата през 1973г. и дългогодишен преподавател там, засл.проф. Пенчев пожела здраве, късмет и упоритост на преподавателите и студентите и още успехи на една от най-авторитетните и бързоразвиващи се катедри, призната в цяла България.
Сред официалните гости на събитието бяха зам.-ректорите доц.д-р Юлиана Попова и проф.д-р инж.Михаил Илиев, проф. д-р инж. Николай Михайлов и доц. Чавдар Везиров от организационния комитет на международния форум, чуждестранни преподаватели и партньори, ръководителите на фирми, с които факултета е в тясно сътрудничество, както и представители на висши училища от цяла Европа.