Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет на Русе ще се проведе на 13 ноември

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет на Русе в мандат 2023 – 2027 г. ще се проведе на 13 ноември, от 15:30 часа, в зала „Европа“ на Доходното здание.

В дневния ред ще бъдат включени обръщение на областния управител Данаил Ковачев към новите общински съветници в местния парламент, както и обръщение на кмета на Община Русе, информация от председателя на Общинската избирателна комисия за резултатите от изборите за общински съветници, избраните кмет и кметове на кметства, полагане на клетва по реда на Закона за местното самоуправление и местната власт, откриване и ръководене на първото заседание на Общинския съвет от най-възрастния общински съветник – за този мандат това е Богомил Тодоров от ПП Възраждане, и най-важният избор за деня – изборът на председател на Общински съвет – Русе за мандат 2023 – 2027 г.

Припомняме, че първото за този мандат заседание на местния парламент на Русе ще бъде излъчвано на живо по телевизия ТВН, както и в официалния YouTube канал на Общинския съвет, а също и през официалната ФБ страница на Общински съвет – Русе.