Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

РАБОТНА ГРУПА ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ИЗБИРА МЯСТО ЗА МОНУМЕНТ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ В РУСЕ

 На нарочна среща с медиите днес в заседателна зала на Община Русе, сформираната от Общински съвет работна група с цел да избере място за издигане паметник на Васил Левски в Русе, представи работата си до момента. Присъстваха Искрен Веселинов – председател на работната група, д-р Ервин Чакърян и арх.Живка Бучуковска – членове на групата.
Искрен Веселинов запозна присъстващите с обсъдените предложения за място на монумента и подробно представи избрания вариант, около който членовете на работната група са обединили становището си. Става въпрос за Парка на възрожденците в близост до църквата „Всех Святих“. Схема на мястото беше представена от арх. Живка Бучуковска, която обоснова неговия избор.
Решението за изграждане на паметника ще бъде гласувано на редовно заседание на Общински съвет – Русе, като след това ще бъде обявен конкурс за творческия проект и неговата реализация. Желанието на съветниците е монументът да бъде завършен до края на 2015 година.
Членовете на работната група се обръщат с апел към всички жители на Русе, които желаят да изразят своето предложение за място на скулптурата, да направят това на e-mail: obs_pr@ruse-bg.eu или в специално поставената за целта кутия в Информационния център на Община Русе, която ще бъде на разположение от понеделник – 14 юли 2014г. Срокът за подаване на предложения е до 25 юли 2014г. включително.