Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

РЕШЕНИЕ № 1103

Прието с Протокол № 54/27.01.2011 г.

На основание чл.21 ал.1 т.23 ЗМСМА, и чл. 21 ал.2 и изисквания в Насоките за кандидатстване по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.1-03/2010 „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции”, Oперация 3.1: „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура”, Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма” на ОП „ Регионално развитие ”, Общинският съвет реши:

1. Дава съгласие Община Русе да кандидатства с проект „Развитие на туристическа аткракция” „Градски музеен комплекс” и декларира че предназначението на обектите на интервенция по предложения проект няма да бъде променяно за период не по-малък от 10 години след приключване на дейностите по проекта, както и че те няма да бъдат отдавани за стопанисване на други физически или юридически лица.
2. Дава съгласие за сключване на Договор за партньорство между Община Русе и Областна администрация Русе за целите на проект „Развитие на туристическа аткракция ”Градски музеен комплекс” за изграждане на допълваща инфраструктура „ Открит експозиционно-развлекателен атракцион„ към водеща туристическа атракция „ Регионален исторически музей „ – Русе в УПИ І-565 кв. 56 ул. “Цар Калоян” и ул. “Червен”, гр. Русе – частна –държавна собственост;
3. Декларира наличността на средствата за съфинансиране на проекта в размер на разликата между общата стойност на проектното предложение и размера на безвъзмездната финансовата помощ по ОПРР, но не по-малко от 5% от общата стойност на проекта при негенериране на приходи.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
(доц. В. Пенчев)