Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

РУСЕНСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ „АНГЕЛ КЪНЧЕВ” ОТБЕЛЯЗА ДНЕС 68-ТА СИ ГОДИШНИНА

Тържествено беше отбелязана днес 68-та годишнина от създаването на Русенския университет „Ангел Кънчев”.
Сред официалните лица бяха Областният управител на Област Русе Венцислав Калчев, зам. областният управител Айлян Карамехмедова, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и неговите заместници – Страхил Карапчански, Свилен Иванов и Димитър Наков, председателят на Общински съвет – Русе засл.проф. Васил Пенчев и др.
Събитието беше открито с изпълнението на химна на висшето училище. Авторът на музиката Андрей Дреников, също беше сред гостите и получи кристален знак на Русенския университет от ректора професор д.т.н. Христо Белоев за изключителния му принос в утвърждаването на идентичността на учебното заведение.
В своето приветствие по повод 68-та годишнина от създаването на Русенския университет засл.проф. Васил Пенчев пожела на всички: „…още по-интензивно развитие, залог за което е от една страна кадровия потенциал, от друга страна инвестиционните процеси, от трета – бързото израстване на целия преподавателски и академичен състав на Университета. Ето защо, ние с основание се гордеем с един университет, който се развива изключително бързо. На добър път на бъдещите поколения, на бъдещето на нашия град!”
В края на тържествената церемония 75 учени получиха дипломи за научни степени и академични длъжности от ректора на Русенския университет „Ангел Кънчев” проф. Белоев.