Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Русенският университет изпрати 123 абсолвенти от Юридическия факултет

„Уважаеми абсолвенти, вярвайте в себе си и бъдете сигурни, че сте получили необходимите знания и умения, за да бъдете добри юристи. Тепърва вие ще се изграждате като професионалисти, но ви пожелавам да запазите в себе си тръпката към казуса, да запазите в себе си необходимостта от това да продължавате да четете правна литература, и, разбира се, съдебна практика – за да бъдете възможно най-подготвени“ – с тези думи председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев се обърна към получилите днес своите дипломи абсолвенти от Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“.

На събитието присъстваха ректорът на Русенския университет чл.-кор. дтн. Проф. Христо Белоев, заместник-областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, председателят на Районен съд – Русе Елена Балджиева, окръжният прокурор Георги Георгиев, прокурор Ирена Костадинова, секретарят на Адвокатската колегия в Русе Звезделина Рафаилова, отец Марин – като представител на Русенската света Митрополоия, както и родители и приятели на завършилите висшето си образование.

123 са абсолвентите от специалностите „Право“, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ и „Правен режим на защитата на националната сигурност“, които днес получиха своите дипломи, а 12 са  отличниците, като с най-висок успех е Драгомир Тонев (5.97). Димитър нямаше възможност да присъства на дипломирането си, но пожеланията към всички завършващи бе да следват мечтите си и да не се страхуват от предизвикателствата на живота.

Тържествената част приключи с обща снимка пред Русенския университет.