Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

РУСЕНЦИ ОТБЕЛЯЗАХА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ – 3-ТИ МАРТ

С тържествена церемония в Русе беше отбелязана 136 – та годишнина от Освобождението на България. Събитието по повод Националния празник се проведе пред Паметника на Свободата.
Областният управител на Област Русе Венцислав Калчев, произнесе слово по повод празника. Отслужена беше и заупокойна молитва в памет на героите и благодарствен молебен от протосингела на Русенската Света митрополия – архимандрит Виктор, заедно със свещеници от православните храмове в града.
Сред многобройните официални лица на събитието бяха народни представители от 19 – ти МИР, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, заедно с неговите заместници Даниела Шилкова, Свилен Иванов, Иван Григоров, председателят на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев, ректорът на Русенския университет „ Ангел Кънчев” проф. Христо Белоев и др.
В церемонията по повод 136 – та годишнина от Освобождаването на България от турско робство взеха участие Почетната рота от Русенския гарнизон и Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Честването завърши с полагане на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на родината.