Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Русе отбеляза 24 май с тържествена програма

„Щастлив съм да посрещнем тук, в моето първо и единствено училище, един от най-хубавите и истински празници – 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“ – с тези думи председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев поздрави преподавателите и учениците от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ по повод официалния празник и продължи с думите, че е необходимо все повече да си спомняме за делото на светите седмочисленици и да го предаваме на поколенията.

Пазарджиев поздрави директора на училището Искра Иванова и пожела успех на всички абитуриенти.

Тържественият ден продължи с празника на МГ „Баба Тонка“ с директор Галина Бобева.

„Няма друг празник, който да се празнува толкова дълго. 172 години празнуваме 24 май. Смело можем да кажем, че това, в исторически план, е един от най-сериозните празници в Европа“ каза още Пазарджиев и традиционно се обърна към дванайсетокласниците от гимназията с пожелания за добра реализация и щастливи дни.

Малко след това председателят на местния парламент се присъедини към празничното шествие, започващо от ПГ по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондарк“, с представители на всички учебни заведения. То беше съпроводено от маршове, изпълнени от Общинския духов оркестър с ръководител маестро Димчо Рубчев и барабанчици от Националното училище по изкуства „Проф. Веселин Стоянова“. В него се включиха и мажоретният състав „Екстрйм“ и 130и Младежки гвардейски отряд към Общински младежки дом.