Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе” представи своята дейност, която е нова за града

Родителите на деца и възрастни с аутизъм в Русе представиха своето Сдружение, което беше регистрирано на тематичния 2 април – денят, който се отбелязва като ден за информираност по отношение на специфичното състояние аутизъм.

Представителите на Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе” потърсиха съдействието на Община Русе за отдаване на общинско помещение, което ще бъде мултифункционално. Това ще е място, където родителите да се събират, за да обменят опит за състоянието на децата, да коментират различни терапии или просто да се разтоварят от тежкото си ежедневие сред хора със сходни проблеми.

След като Общинският съвет гласува единодушно отдаването на помещение безвъзмездно, това ще се превърне в първото подобно място за град Русе, което събира деца от аутистичния спектър за работа с децата и младежите – спорт, арт-терапии, готварство, музикални терапии и т.н, като на първо време родителите ще се ангажират с тези дейности на доброволни начала.

„Избрали сме да живеем и да се борим с проблемите в нашия роден град, а не да го напуснем. Също така вярваме, че именно тук можем да се справим!“ каза председателят на Сдружението Деян Митев.

Общинският съветник Елеонора Николова предложи общината да обмисли вариант за съдействие по отношение на подобряване на условията на предоставения имот. Предложението ще бъде разгледано на следващата 24-о заседание на Общински съвет – Русе.