Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

СИСТЕМАТА ЗА ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-РУСЕ – ОБЕКТ НА ВНИМАНИЕ НА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Председателят на Общински съвет-Русе доц. Васил Пенчев получи покана да бъде лектор в 11-та национална конференция по електронно управление на тема „Е-управлението в България – с поглед в новото десетилетие“, която ще се проведе на 10 и 11 март 2010 г. в София. Събитието е ежегодно и се организира от ICT Media, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Националното сдружение на общините в Република България, Фондацията за реформа в местното самоуправление, както и от интернет порталът IDG.bg и асоциацията за информационни системи, одит и контрол ISACA.
Презентацията, изготвена от доц. Васил Пенчев и Пламен Ангелов – началник на общинския отдел „Информационно обслужване и технологии“ е на тема „Системата за електронно гласуване – гарант за прозрачна и ефективна местна власт”. Лекцията е включена във втория ден от програмата на конференцията, в която се акцентира на e-управлението в зоната на е-демокрацията и уеб възможностите.
Влошените метеорологични условия, обаче възпрепятстваха екипа, подготвил презентацията, да отпътува за столицата и на място да представи внедрената и функционираща от 2007 г. система за електронно гласуване на Общински съвет-Русе.
Организаторите на конференцията бяха категорични в актуалността на темата и заявиха своята готовност да публикуват презентацията на сайта на медията след приключване на събитието.