Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНИ ПИСМА ОТ КМЕТА И ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ПО ПОВОД КОНЧИНАТА НА ГЕОРГИ ДРАГОЕВ

Съболезнователни писма от кмета Пламен Стоилов и председателя на Общински съвет – Русе засл.проф. Васил Пенчев получиха днес близките и роднините на Георги Драгоев по повод неговата кончина.
В своето писмо г-н Стоилов поднася съболезнованията си и подчертава важната роля на г-н Драгоев в качеството му на кмет и председател на Общинския съвет в годините на прехода.
Засл. проф. Пенчев също изразява съпричастност към мъката на роднините и близките на г-н Драгоев. „Кончината му е безспорна загуба за русенци предвид приноса му за развитието на града“, пише в писмото на председателя на Общински съвет – Русе.
Георги Драгоев е роден на 28.12.1944г. в Русе в семейство на обществения и стопански деец – инж. Иван Драгоев. Завършил е РУ със специалност „Машинен инженер“. Известен като кмет на прехода, г-н Драгоев той прави първата крачка от тоталитарния режим към демократичното общество. Безспорен е приносът му за решаване на острия в края на 80-те години на миналия век екологичен проблем на Русе. Той отстоява достойно правото на съгражданите си да живеят в една по-чиста околна среда
В тези трудни условия Георги Драгоев продължава активно да работи и за развитието на града. По време на мандата му като кмет от 1988 до 1990г. се изгражда тролейбусната мрежа, завършено е строителството на моста при ЛВЗ „Васил Коларов“, на Стоматологичната поликлиника и на ОУ „Никола Обретенов“. По същото време започва реконструкцията на Централния площад, строителството на кейовата стена и на крайречния колектор за отпадни води.