Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

С едноминутно мълчание започна първото за годината заседание на Общински съвет – Русе

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев откри днешното 29-о заседание на местния парламент с думи в израз на подкрепа към семейството и близките на един от най-уважаваните общински съветници – Бедрос Пехливанян.

„През последната седмица нашият град и цяла България бяха потресени от жестоко убийство, от което пострада наша съгражданка. Още по-тежко за нас е, че от това ужасно деяние пострада семейството на наш уважаван колега. В моменти като този политическите различия остават на заден план“.

Въпреки че заседанието се провежда чрез видеоконферентна връзка, общинските съветници почетоха паметта на Еранухи Пехливанян с едноминутно мълчание и изразиха съпричастност към своя колега Бедрос Пехливанян.

Орлин Дяков от групата на ГЕРБ изрази подкрепата от името на всички свои колеги със много силни думи. „Русе, градът на първите неща, с което русенци толкова се гордеем, в момента е черен лидер, където животът на хората в последните дни беше белязан от насилие над лекари и здравни работници, стряскащо водеща черна статистика по заболеваемост от COVID-19, а това, което наистина разтърси сърцата на всички русенци, е кървавото злодеяние, отнело животът на една прекрасна жена, майка и съпруга – Еранухи Пехливанян“.

Дяков продължи с призив към всички общински съветници от Русе да се обединят в името на възстановяване на етичността, мира и сигурността на жителите на града. „Когато нападките и злостните хули минават всякакви граници на нормалното и възпитанието, това поставя тежък отпечатък върху цялото общество. Надигащата се вълна от насилие и омраза е на път да ни върне към тъмните, престъпни времена, от които смятахме, че сме се отървали завинаги. Нека Русе бъде първият град, където гражданите се обединят не от омраза, а от дълбокото съзнание за обща цел“.

Към призива „Не на агресията“ се присъедини и д-р Росица Георгиева от името на групата на „Патриотите – ВМРО“.

Призоваваме компетентните органи за стриктно прилагане на законодателните мерки и налагане на най-строги мерки на всеки, позволил си да извърши физическа саморазправа и да засегне достойнството и авторитета на медицинските лица, и не само.