Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

С плакет и книжно издание „Лицата на местното самоуправление“ Общински съвет – Русе отбелязва своето последно заседание за мандат 2019-2023 г.

Общински съвет – Русе заседава днес за 52-ри път. По повод последното заседание на местния парламент всеки съветник получи специално изготвени поименен плакет и книжно издание „Лицата на местното самоуправление“  за мандат на 2019-2023 г.

В книжката са поместени акценти от настоящия мандат като в началото има обръщение на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, в което той подчертава, че наложените промени през изминалите 4 години показват, че именно местната власт е бил гръбнакът на държавността в нелекия период на управление.

„Мандат 2019-2023 г. положи основи на много събития, случили се за първи път. Политическата нестабилност в национален мащаб се усети от всички нас и доказателство за това са всички 7 правителства, поели ръководството на България през този период. Това са правителството на Бойко Борисов, двата служебни кабинета на Стефан Янев, правителството на Кирил Петков, двата служебни кабинета на Гълъб Донев и правителството на Николай Денков. Цветно, динамично и непредвидимо – с тези думи може да се определи мандат 2019-2023 г. Тук е уместно да се споменат и четиримата областни управители на Русе за същия период – това са Галин Григоров, Борислав Българинов, Анатоли Станев и Данаил Ковачев“ – добавя още Пазарджиев.

Богат снимков материал представя различни моменти от събития, срещи и заседания на Общинския съвет, включително и провелите се за първи път в исторически план съвместни заседания с Общински съвет – Гюргево.

Кориците на книжното издание са дело на аерофотографа от световно ниво Явор Мичев, а съставител е Кристина Борисова – ст. експерт „Връзки с обществеността“ в Обс – Русе.