Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

С трима нови съветници и избор на заместник-председател започна 21-ото заседание на Общински съвет – Русе

Знакови събития в политически аспект белязаха месец април. Промени настъпиха с избора на новото 45-о Народно събрание на Р България – както на държавно, така и на местно ниво.

Общински съвет – Русе започна своето 21-о заседание с трима нови съветници. Това са Илиян Илиев от ПП ГЕРБ, Нора Стоянова от „БСП за България“ и Юрий Георгиев  от „Демократична България – Обединение“.

Те положиха клетва днес, 22 април, в зала „Свети Георги“, в присъствието на председателя Иво Пазарджиев, кмета на Община Русе Пенчо Милков, ръководството на общината, представители на администрацията, областна администрация, ОИК и медиите. Общинските съветници присъстваха онлайн предвид наложените противоепидемични мерки.

И все пак тържественост не липсваше. Иво Пазарджиев покани новите лица на Общинския съвет да положат клетва на трибуната в зала „Свети Георги“.

Те влизат на мястото съответно на Алисе Муртезова, Пламен Рашев и Митко Кунчев.

Илиян Илиев е  роден на 13 април 1973 година в Русе. Завършва Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“ По професия е адвокат. Член е на ПП ГЕРБ в Русе.

Илиян Илиев казва, че приоритетите му общински съветник ще бъдат да е близо до хората, до техните проблеми, с които се срещат ежедневно. Г-н Илиев има намерение да провежда техните питания и искания към общинската администрация и да търси решения за по-добро сътрудничество между местната власт и хората.

Нора Стоянова е родена през 1994 г. в гр. Русе. Възпитаник и преподавател на ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“, бакалавър “ Финанси“, магистър “Банково дело”. Председател е на Младежкото обединение в БСП Русе и областта. Координатор на Националния съвет на БСП за Област Русе.

Намирането на пресечната точка между регионалното и националното в полза на русенските граждани ще бъде в центъра на нейната работа. Г-жа Стоянова ще се бори за един по-справедлив и социално ориентиран град, който създава възможности за развитие на младите хора и инвестира в техните умения и потенциал. Благото на Русе и неговите граждани, икономическият му просперитет и развитие ще бъдат неин основен приоритет. Тя вярва, че солидарността между хората е условие за общия възход и затова нейната кауза е именно промяната, за да може младите русенци да остават тук, където са родени.

Юрий Георгиев е роден на 9 декември 1965 г. Завършил е Русенски Университет „Ангел Кънчев” със специалност „право”, с професионална квалификационна степен „магистър”. От 2002 г. има и юридическа правоспособност. Притежава лиценз от Държавната Комисия по Стокови Борси и Тържища за „брокер на стокова борса”, както и сертификат по МЕДИАЦИЯ от Българска Асоциация за Извънсъдебно Решаване на Спорове (БАИРС).

От 2007 г. е един от учредителите и член в ПП Движение „Да България“, от чиято квота в политическото обединение „Демократична България“ е и предложен за член в Общински съвет – Русе.

Иво Пазарджиев пожела на тримата общински съветници много успех до края на настоящия мандат, както и Общинският съвет да има силно русенско лоби, което да работи в интерес на гражданите и на жителите от област Русе.