Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Теодор Цветков благодари на Общински съвет – Русе за подкрепата по време на събитието 71 часа непрекъснато плуване

Русенският герой и вдъхновител Теодор Цветков използва трибуната в зала „Свети Георги“, за да се обърне към общинските съветници и да изрази своята благодарност към тях.

Теодор плува в продължение на 71 часа без прекъсване през м. август тази година и постави впечатляващ рекорд. Със своите сила, устрем, хъс и мотивация плувецът и мечтател, както той сам се определя, иска да вдъхнови младите хора да останат в България, да се развиват и да мечтаят тук, на родна земя.

„Аз се боря на първо място за младите хора, защото много от тях правят избор да напуснат България. Надявам се повече хора да останат и да показват таланта си“ каза Тео и допълни, че „Върхът на една планина е дъното на следващата… и по време на изкачването човек може да се провали много пъти, но в края на деня най-важното е да не се отказваш“.

Общинските съветници аплодираха думите на 27-годишния русенец, за когото предстоят още предизвикателства веднага след неговото пълно физическо възстановяване.

Със своите 71 часа непрекъснато плуване в езерото „Липник“ край Русе, Теодор Цветков показа, че невъзможното е само дума и всъщност всичко може да стане възможно. Точно с тези думи е гравирана и наградата към Общинския съвет.

Чрез постиженията си Теодор не иска да бъде рекордьор, а да вдъхновява младите, спортът да се развива и да има бъдеще за следващите поколения.