Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Теодор Цветков ще бъде подкрепен за поредната си инициатива от Общинския съвет в Русе

Емоционално премина днешното заседание на постоянната комисия по Младежта и спорта към Общински съвет – Русе.

Общинските съветници подкрепиха младия русенец Теодор Цветков, който се обърна с апел за подпомагане на поредната му инициатива. След като през изминалата година Теодор спечели сребърен медал по време на ултра маратона „Самара Лука“ и преплува 181 км в рамките на 5 дни, сега той има нова цел. Новото смело предизвикателство е той да преплува близо 200 км в рамките на 72 часа нонстоп плуване, между 11-14 август 2022 година.

Целта е да бъде показана безграничната воля на човек и възможностите на неговото тяло във водата. Разбира се това ще носи популярност на Русе, както и на мястото за плуване – езерото в Лесопарка Липник. Само три години преди Русе да бъде домакини на състезанието по Драконови лодки на същото място.

За целта ще са необходими финансови средства в размер на 8 000 лв., като в това са включени подготовката в оставащото до събитието време, хранителните добавки, уред за възстановяване и други. Община Русе може да отдели 3 000 лв. за инициативата.

Теодор споделя, че в днешно време се оказва изключително трудна задача да бъдат открити спонсори и хора, подкрепящи безвъзмездно идеята в Русе за първи път да бъде преплувано толкова голямо разстояние за толкова дълъг период от време без прекъсване.

В края на своето изказване Теодор получи аплодисменти от общинските съветници, а окончателното решение на Общинския съвет ще бъде на 14 юли, когато е и заседанието на местния парламент.