Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Теодор Цветков ще плува в продължение на 72 часа НОНСТОП този август

Теодор Цветков ще плува 72 часа НОНСТОП този август в Русе. За финансова подкрепа в негова полза гласуваха общинските съветници днес.

Общинският съвет подкрепи младия русенец Теодор Цветков, който се обърна с апел за подпомагане на поредната му инициатива. След като през изминалата година Теодор спечели сребърен медал по време на ултра маратона „Самара Лука“ и преплува 181 км в рамките на 5 дни, сега той има нова цел. Новото смело предизвикателство е той да преплува близо 200 км в рамките на 72 часа нонстоп плуване, между 11-14 август 2022 година.

 Целта е да бъде показана безграничната воля на човек и възможностите на неговото тяло във водата. Разбира се това ще носи популярност на Русе, както и на мястото за плуване – езерото в Лесопарка Липник. Само три години преди Русе да бъде домакини на състезанието по Драконови лодки на същото място.

Необходими са финансови средства в размер на 8 000 лв., като в това са включени подготовката в оставащото до събитието време, хранителните добавки, уред за възстановяване и други. Община Русе може да отдели 3 000 лв. за инициативата.

Теодор споделя, че в днешно време се оказва изключително трудна задача да бъдат открити спонсори и хора, подкрепящи безвъзмездно идеята в Русе за първи път да бъде преплувано толкова голямо разстояние за толкова дълъг период от време без прекъсване.