Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Традиционното състезание „Русезнание“ се проведе онлайн за първи път

XIII-ото издание на традиционното състезание „Русезнание“ се проведе онлайн за първи път. Негови организатори са Регионален исторически музей – Русе, ВМРО – Русе и Народно читалище „Гоце Делчев 2009”. Събитието се проведе под патронажа на председателя на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев.

         Журито е в състав Иво Пазарджиев – председател на журито, Росица Георгиева – началник на РУО – Русе, Кремена Тодорова – уредник в отдел „Нова история“, Траян Тотев – общински съветник от „Патриотите – ВМРО“ и Мария Енева – преподавател, а специален гост на събитието беше Искрен Веселинов – съпредседател на ПГ на Обединените патриоти.

         Основната цел на състезанието по русезнание е да се събуди интересът на учениците към проучването на местната русенска история.

         Близо 50 ученици от 4 училища – МГ „Баба Тонка“, СУ „Христо Ботев“, СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и СУ „Васил Левски“ се надпреварват в битката за първото място тази година.

         Новото и различно в XIII-ото издание на „Русезнание“ е, че има включена нова категория – писане на стихотворение и кратък разказ за историята на града.

         Победителите ще бъдат обявени в края на тази седмица, а награждаването ще се състои на 29 юни, от 14:00 часа.