Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Четвъртокласници от ОУ „Олимпи Панов“ се запознаха с работата в Община Русе и Общинския съвет

Днес 45 деца от 4 клас на ОУ „Олимпи Панов“ се запознаха на място с работата на общинската администрация. Това се случи по време на изнесен урок по “Човек и общество”, който се състоя в зала „Св. Георги“ в Община Русе, където се провеждат сесиите на Общинския съвет. Преподаватели на учениците бяха кметът Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Откритият урок протече под формата на дискусия с представителите на местната власт в дунавския град. Кметът сподели на децата какви предизвикателства среща в  ежедневната си работа, а те се интересуваха как вижда града след 10 години, къде се изхвърлят едрогабаритните отпадъци, защо в Русе няма зоопарк и други неща, които вълнуват четвъртокласниците.

„Учете, завършвайте, опознайте света, но накрая винаги се връщайте в родния си град и го направете такъв, какъвто искате да бъде“, им пожела кметът Пенчо Милков.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев обясни каква е ролята на органа на местното самоуправление и как гражданите със своята активност могат да променят към по-добро мястото, на което живеят. Той благодари на децата за интересните въпроси и им пожела да не извръщат глава, когато забележат несправедливост или нещо, което може да бъде променено към по-добро.

Учениците, водени от директора д-р Вергилия Грънчарова и класните ръководители Пепа Ангелова и Ивелина Ангелова, благодариха за полезния урок. През юни им предстои и посещение в Народното събрание.