Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Четирима са кандидатите за обществен посредник на Русе

Комисията за избор на Обществен посредник проведе своето заседание днес, на което бяха разгледани предложенията за кандидати по позицията омбудсман на Община Русе.

Комисията с председател д-р Росица Георгиева взе решение кои от кандидатите да бъдат допуснати до събеседване на постъпилите кандидатури за Обществен посредник на територията на Община Русе.

Четирима бяха кандидатите, подали своите документи в деловодството на Общински съвет – Русе в срок до 30 август. Решението да бъде открита процедурата беше взето по време на 21-ото заседание на местния парламент предвид обществено-политическата ситуация на несигурност към момента и сериозните обществени проблеми.

Досега в града ни са били организирани и проведени четири конкурса, но без резултат и никой от кандидатите не е бил одобрен. Събеседванията са били през 2013 г., 2014 г., 2016 г. и през м. юли тази година.

При петия опит за избор на Обществен посредник бяха одобрени и четиримата заявили своето желание да бъдат обществени посредници на града, като трима от тях бяха кандидати и при последната процедура. Това са Милена Цонева – Георгиева, Ина Райчева – Цонева и Мариян Димитров, а новото име е Валентин Димитров.

На 8 септември предстои събеседване с допуснатите кандидати пред Комисията за избор на Обществен посредник.