Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ЧЛ.-КОР. ПРОФ. ДТН ХРИСТО БЕЛОЕВ УЧАСТВА В ДИСКУСИЯ ЗА КОНКУРЕНТОСПОСОБНА ИКОНОМИКА ЧРЕЗ ПАРТНЬОРСТВО

Днес, в зала „Европа“ на Доходно здание се проведе дискусия на тема „Конкурентноспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“. Организатори на събитието бяха ИТ издател ICT Media, Българска аутсорсинг асоциация и Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България.
Сред официалните гости и лектори бяха председателят на Общински съвет – Русе чл. кор. проф. дтн Христо Белоев, зам.-кметът на Община Русе д-р Страхил Карапчански, ректорът на Русенски университет „Ангел Кънчев“ проф. д-р Велизара Пенчева, представителят на УС на Българска аутсорсинг асоциация и изпълнителен директор на ЕПАМ Систем България Станимир Николов и др.
„Общинският съвет е мястото, където много инициативи намират своето законодателство и приложение“, добави проф. Белоев.
Сред обсъжданите теми на дискусията бяха още възможностите, които предлага Русенски университет „Ангел Кънчев“ за създаване на квалифицирана работна ръка, перспективите, които бизнеса предлага пред младите специалисти и др.
По данни на Българската аутсорсинг асоциация, аутсорсинг секторът в България се развива все по-успешно. Много родни компании са носители на престижни европейски и световни награди, показват проучванията на БАА. От изключително значение са две отличия, които страната ни получи – Европейската награда за аутсорсинг дестинация на годината, с която Европейската аутсорсинг асоциация (ЕOA) удостои България през 2015 г., както и наградата на Националната аутсорсинг асоциация на Великобритания (NOA) за България като аутсорсинг дестинация на годината за 2015 г.
Развитието на инвестиции в бизнес сгради бележи ръст в последните години. Все повече професионални инвеститори се насочват от столицата към развитите областни градове. Това ще даде възможност на компании да намерят подходящи пространства със съответното качество в тези градове и да развият дейност извън София. Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България работи активно за налагане на високи стандарти в сферата и за това да покаже реалните бизнес ползи от интелигентното инвестиране в сгради. От създаването си през 2013 г. досега в нея членуват над 25 дружества, собственици на бизнес сгради с РЗП над 600 000 кв.м., намиращи се в Република България.