Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Съюзът на пенсионерите подари на Русе празничен концерт по повод 3 март

На 1 март в зала „Европа“ на Доходното здание се състоя ежегодният концерт, организиран от Съюза на пенсионерите – регион Русе, който тази година е под наслов „Да запеем нашите патриотични песни“.

Негови официални гости бяха кметът Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова.

Празничната програма включваше много песни и настроение с препратки към българщината и любовта към Родината. Участие в нея взеха мъжката певческа група „Северняци“ към Пенсионерски клуб „Надежда“ с председател Йорданка Габровска, детския танцов състав „Слънце“ с ръководител Пенка Великова, Пенсионерски клуб Русчуклийска китка с худож. ръководител Цветан Банев, както и вокална група Хармония с ръководител Христина Маринова.

Стихотворението „Хаджи Думитър“ бе изпълнено от най-малкия участник – Радослав Христов.

Кметът поздрави пенсионерите с празника на Баба Марта и предстоящия Трети март, а председателят на местния парламент Иво Пазарджиев се обърна към всички гости в залата с думите, че според него в съвремието ни има един основен проблем и той е, че „преди да загубим хората физически, ние ги губим като българи“ и продължи:

 „Хора като Вас, обаче, по-възрастни, от които действително има много да се учим, могат да променят това и да заразяват младите с патриотичен дух“.

Вечерта приключи с невероятните изпълнения на българските песни „Една българска роза“ и „Хубава си моя горо“, които вдигнаха хората на крака.

Организаторите си пожелаха следващият патриотичен концерт да бъде с участието на техните деца и внуци.