Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

С различен спортен празник ОУ „Никола Обретенов“ подкрепи каузата на Фондация „Александър Русев“

Русенското основно училище „Никола Обретенов“ организира спортен празник под надслов „Още 100 патрона … точно в целта“ на днешния 26 май.

Събитието се организира със съдействието на Съюза на работодателите и СКСС Локомотив за втора поредна година състезание за директори на русенски училища по спортна стрелба.

Със заявената подкрепа на Български стрелкови съюз всички заедно под една емоционална основа се откъснаха от ежедневието си и с добро настроение показаха точен мерник в стрелковата надпревара, обединени около каузата да съберат средства за изграждане на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с физически и ментални затруднения в подкрепа на Фондация „Александър Русев“.

Директорът на ОУ „Никола Обретенов“ Емил Тюлеков постави началото по атрактивен начин, като високо в ръцете си държеше балон, а преподавателят по спортна стрелба и учител по физическо възпитание и спорт Севдалина Стоянова се прицели успешно в него. Веднага след това започна запознаване с трасето, по което участниците трябваше да преминат. Те имаха задачата да бягат, да стрелят по мишени с пистолет и прашка, да минават по летва за баланс, а също да покажат и прецизност на някои от елементите.

Сред участниците беше и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, който е бивш състезател по тенис на корт и има отношение към спорта. Той прегърна идеята на екипа на ОУ „Никола Обретенов“ и поздрави както организаторите, така и всички, които се присъединиха към благородната инициатива.

Поздрав за всички направи Мажоретният състав на ОУ „Никола Обретенов“ с ръководител Здравка Михайлова, а самото съревнование се водеше от треньорката по спортна стрелба, която е и учител в училището и домакин на проявата Севдалина Стоянова.